RSS

Istikharah Cinta - Episod 1


Tajuk: Istikharah Cinta

Channel : TV3

Ganti : Bila Hati Berbicara
Slot : Akasia

Mula Tayangan : 23 Disember 2014

Masa: [Setiap Isnin-Khamis, 7 mlm

Jumlah Episode : 28

Lagu Tema : Kau Tercipta - Lah Ahmad


Barisan Pelakon : Zul Ariffin, Faye Kusairi, Nonny Nadirah, Lia Natalia, Zarina Zainuddin, Hamidah Wahab, Elly MazleinSinopsis Istikharah Cinta- Episod 1

Pembukaan cerita mengisahakan Airil (Zul Ariffin) yang pernah berkahwin dengan Aiza(Nonny Nadirah) namun bercerai talak satu disebabkan oleh pihak ketiga. Tempoh perkahwinan Airil dan Aiza begitu singkat hanya dalam tempoh setahun bernikah. Aiza tidak tahan bila dia sentiasa ditinggalkan keseorangan di rumah kerana tuntutan kerja Airil yang sentiasa outstation. Selepas Aiza habis tempoh edah dia telah berkahwin dengan teman lelakinya .

Tempoh 4  tahun penceraian memberi kesan mendalam kepada Airil. Dia masih mengingati saat-saat manis sepanjag perkahwinan dia dengan Aiza.

Pertemuan tidak diduga diantara Airil dan Dina Alia di sebuah restoran . Dina datang semasa pelanggan ramai dan pelayan restoran menyatakan tiada meja kosong, tetapi Dina mengtakan tipu kepada pelayan restoren kerana dia ternampak ada meja kosong. Dia terus ke meja Airil dan makan bersama dengan Airil yang tidak dikenalinya. Dina seorang yang peramah dan bersikap terbuka. Disitulah bibit2 pertemuan Airil dan Dina.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

Kak Vit berkata...

weee..drama baru.. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...