RSS

GIVEAWAY RAMADHAN by YANIEYUSUF

GIVEAWAY RAMADHAN by YANIEYUSUF



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Raya Giveaway by Sally Samsaiman


Mula : 18 Jun 2015 | Tamat : 3 Julai 2015 (11.59pm)

Klik banner untuk join

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Simple Giveaway : From Bintulu With Love


KLIK BANNER UNTUK JOIN


TAMAT PADA 10 JULAI 2015

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1'st Giveaway by Murni Alysa


Klik banner untuk join..

Tarikh tutup penyertaan adalah 15 June 2015 jam 11.59 pm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MOMMY'SIGNATURES 1st Giveaway by EyraSaha


klik banner untuk join

Tamat pada 30 Jun 2015

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Resepi Tart Telur Terlajak Senang....


Hai uolls sape suke makan tart telur..kite geng..biasa iolls beli je kat kedai..sebab pikir macam remeh je nak buat..tapi xpuas makan..so hasil carian en google maka, terjadilah kejadian membuat tart telur..tak susah rupanya..yang penting sekali kena rajin...so yang mane2 nak resepi boleh tengok kat bawah...mudah, senang and sedap...


Bahan-bahan Shell

    1.    250gm Tepung Gandum ( *2 cawan + ½ cawan)
    2.    125 gm Butter (* 2 cawan)
    3.    55 gm Gula Icing (*separuh cawan)
    4.    1 biji telur, dipukul sikit
    5.    ½ tsp Esen vanilla

Cara-cara buat Shell

    1.    Pukul mentega dan gula. Tapi tak perlu pukul lama sangat
    2.    Masukkan telur dan esen vanilla. Putar lagi
    3.    Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan uli.
    4.    Uli hingga menjadi doh yang lembut
    5.    Untuk mendapatkan doh yang baik masukkan doh dalam plastic bag dan simpan dalam peti sejuk semalaman.
    6.    Ambil sedikit adunan dan tekan ke dalam acuan tart. Cucuk dengan garfu sebelum dibakar.
    7.    Bakar pada suhu 170c selama 20 minit atau sehingga ¾ masak

Filling Tart Telur

    1.    1 cawan susu cair
    2.    4 biji telur
    3.    1 cawan gula
    4.    1 cawan air
    5.    1 sudu besar tepung kastard
    6.    ½ sudu kecil esen vanilla
    7.    Pewarna kuning

Cara-cara

    1.    Campur semua bahan dan gaul sebati
    2.    Susun shell atas Loyang
    3.    Masukkan filing memenuhi shell ( jangan sampai melimpah sudah lah yea)
    4.   Bakar 10 minit pada suhu 180c ataupun sehingga filling tu dah tak cair ( jangan sampai shell hangit sudah.hihihi)



 Tadaa…inilah hasilnya…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy

Giveaway 2015, Jun 2015, Bicara Mummy

GIVEAWAY JUN 2015 OLEH BICARA MUMMY

Sempena bulan ulang tahun perkahwinan ke 3 tahun kami. 

Kami mengadakan simple giveaway yang mudah untuk di menangi. Hanya ikuti syarat Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy :

1) Buat satu blogpost entri 'Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy '

2) Follow / Add :

3. Tinggalkan komen di sini



SENARAI HADIAH :


Wang Tunai RM5 + Slazenger All In One World Wide Universal Adaptor x 1 pemenang 

Wang Tunai RM5 + Tudung Bawal Satin x 1 pemenang


Tudung Bawal Gucci x 1 pemenang


RM10 (wang tunai) x 4 pemenang

Perfume tanpa alkohol yang mampu bertahan 4-5 jam x 1 pemenang

TARIKH GIVEAWAY :
5 JUN  2015 ~ 14 JUN 2015 (11.59 MALAM)



PENGUMUMAN PEMENANG:
19 JUN 2015
JAM : 3 PETANG 

Pemenang akan di pilih melalui random.org dan juga yag telah memenuhi kriteria yang di tetapkan. Semoga berjaya dan terima kasih kerana menyertai  ''Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy '




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

Klik banner untuk join

Tamat
2 June 2015 (12:00am)- 26 June 2015 (11:59pm)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

‘Jual’ bayi di FB....

Alor Gajah: Berang selepas wang RM500 melayang akibat diperdaya berhubung tawaran pengambilan anak angkat, seorang jurutera lelaki nekad melakukan siasatan bagi mengesan dalang penipuan itu hingga berjaya membongkar temberang seorang lelaki berusia 25 yang juga bapa kepada bayi berkenaan.

Hasil siasatan dilakukan jurutera itu berjaya menjejak ibu kepada bayi lelaki berkenaan berusia 28 tahun yang mendakwa kekasihnya menggunakan gambar imbasan anaknya ketika dalam kandungan yang dimuat naik ke laman sosial Facebook bagi memerangkap pasangan terdesak yang mahukan anak angkat.

Malah, wanita berkenaan mengaku sebelum dia mencari keluarga angkat untuk menjaga bayi lelakinya yang selamat dilahirkan di sebuah hospital swasta di negeri ini pada 7 Mei lalu, dia sudah menyerahkan bayi itu kepada pasangan suami isteri daripada Kuala Lumpur sehari kemudian.


Mangsa yang berusia 29 tahun dan enggan dikenali berkata, dalam kejadian awal Mei lalu, dia melihat tawaran daripada individu berkenaan ketika melayari Facebook (FB) sebelum terus menghubungi nombor telefon yang tertera.


TAWARAN lelaki terbabit yang mendakwa bayi dalam kandungan pasangannya memerlukan keluarga angkat 

Sumber dari

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Resepi Puding Roti Karamel


BAHAN-BAHAN

4 KEPING ROTI

1 TIN SUSU CAIR

2 BIJI TELUR

½  CAWAN GULA PASIR

1 SUDU ESEN VANILLA

¼ AIR MASAK


CARA-CARA PENYEDIAAN

LANGKAH 1

1.       Carik-carikkan 4 keping roti hingga menjadi cebisan kecil

2.      Masukkan ½ tin susu cair ke dalam bekas Loyang yang berisi roti putih

3.       Tekan-tekan roti tadi dan biarkan terendam selama lebih kurang 15 minit

LANGKAH 2

1.       Masukkan 3 sudu gula ke dalam bekas Loyang yang diletakkan keatas dapur memasak (guna api sederhana kecil supaya gula tak cepat hangus)..kacau perlahan-lahan sampai cair dan bertukar warna keperangan.

2.      Angkat Loyang ratakan gula dan sejukkan gula tadi.

3.       Masukkan 2 biji , 2 sudu gula pasir, 1 sudu esen vanilla

4.       Roti yang telah siap direndam dan ¼ cawan air masak ke dalam mesin blender dan   blend sampai hancur.

5.       Letakkan Loyang yang berisi gula hangus ke dalam periuk pengukus yang telah siap sedia dipenuhi air.

6.       Tuang bahan yang diblender ke dalam Loyang berisi gula hangus dan kukus selama 30-40 minit.

7.      Dah masak boleh dihidang..sedap di makan sejuk..





inilah hasilnya....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bayi tiga hari ‘dimakan’ semut

Chelyabinsk: Seorang bayi dipercayai berusia tiga hari ditemui penuh dengan semut dan meraung kesakitan dalam kawasan semak di sini.

Menurut polis, bayi itu ditemui di pinggir di Chelyabinsk, bandar di tengah Russia.
Mangsa dipercayai tidak akan selamat jika terbiar lebih lama.

Dia ditemui seorang lelaki yang mengambil jalan pintas untuk ke tempat kerja, kelmarin.


Seorang jurucakap polis berkata: “Lelaki itu mendengar tangisan bayi ketika berjalan ke tempat kerja. Dia mencari kawasan sekeliling sebelum menemui bayi itu di atas longgokan daun dan penuh dengan semut. 



KEADAAN bayi berkenaan.

sumber dari

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

FIRST GIVEAWAY by MRS. PANDA



Mula 1 Jun 2015 / Tamat 11.59 p.m 14 Jun 2015
klik banner untuk join


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Resepi Biskut Sarang Semut Sedapp...


Assalammualaikum..

Lagi berapa hari saja lagi kita akan menyambut bulan yang mulia iaitu bulan Ramadhan..Cepat je masa berlalu kan..Pejam celik, pejam celik dah nak pose balikkan..So uolls mesti dah terpikir thn ni baju raya tema warna apa..nak buat biskut raya apa..ok, CDM nak kongsikan satu resepi kuih raya yang menjadi menu wajib CDM tiap kali raya... nak tau pe..jom tengok bawah..


BISKUT SARANG SEMUT




BAHAN-BAHAN

1.       1 buku butter
2.       1 cawan gula caster
3.       2 cawan tepung gandum
4.       2 cawan tepung kastard
5.       Untuk hiasan:
6.       Coklat rice
7.       Ceri merah @ hijau
8.       Cup kertas.

CARA-CARA

1.       Pukul butter dan gula sehingga putih @ kembang.
2.       Kemudian masukkan tepung gandum dan tepung kastard.
3.       Gaul sehingga menjadi doh lembut.
4.       Ambil sedikit doh dan parut. Parut 1 arah sahaja.Jangan bertukar arah,nanti x berapa lawa panjang adunan tu.
5.       Masukkan ke dalam cup. Jangan terlalu penuh. Kemudian taburkan coklat rice.
6.       Bakar selama lebih kurang 15 minit @ sehingga adunan bertukar kekuningan.



Inilah hasil air tanganku..hehehe…uolls tak nak cuba ke..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

" HIDY & HAZY.CO GIVEAWAY "

Klik banner untuk join
Tarikh tutup 15 JUN 2015

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kesan ‘lalok’ berganda

Ampang: Campur air ketum bersama ubat batuk untuk dapat kesan ‘lalok’ berganda. Itu dilakukan tiga lelaki tempatan yang dikesan aktif menjual dua jenis cecair berbeza itu kepada orang ramai.

Suspek berusia 40-an itu dikesan turut menawarkan air ketum sejuk yang dimasak terlebih dahulu sebelum disimpan di dalam peti sejuk semalaman.

Kegiatan jenayah itu bagaimanapun ditumpaskan selepas suspek ditahan ketika sedang leka memasak air ketum di dapur sebuah premis berhampiran Taman Keramat di sini, kelmarin.

Dalam operasi jam 10 malam itu, suspek berjaya diberkas selepas dipercayai bergerak aktif mengedarkan air ketum dan ubat batuk di daerah ini.


Ketua Polis Daerah Ampang Asisten Komisioner Khairuldin Saad berkata, hasil pemeriksaan polis di premis itu menemui dua periuk besar berisi air dan daun ketum sedang direbus.


RAMPASAN air ketum yang dirampas dari sebuah rumah di Taman Keramat.


sumber dari


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 polis ditahan

Alor Setar: Enam belas anggota polis pelbagai pangkat sudah ditahan kerana disyaki terbabit dalam kegiatan penyeludupan pelarian etnik Rohingya dan warga Bangladesh di kawasan sempadan Malaysia-Thailand sehingga hari ini.

Penahanan mereka semua disahkan Penolong Ketua Urus Setia Ketua Polis Negara (Komunikasi Korporat) Datin Asmawati Ahmad ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Menurutnya, empat anggota polis itu ditahan sendiri Polis Diraja Malaysia (PDRM) manakala 12 lagi ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).
"Semua yang ditahan terdiri daripada pelbagai pangkat," katanya.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar sebelum ini dalam satu kenyataannya berkata, dua anggota polis berpangkat koperal dan lans koperal ditahan pihaknya selepas dipercayai terbabit dalam kegiatan penyeludupan manusia di kawasan sempadan.

"Mereka yang bertugas di balai polis di kawasan sempadan tanah air dipercayai berperanan memberi laluan kepada penyeludup untuk menyeludup pelarian dari sempadan Thailand ke Malaysia," katanya.

Harian Metro hari ini melaporkan, Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Wan Junaidi sebagai berkata, PDRM menahan empat anggota polis kerana disyaki terbabit dalam sindiket penyeludupan manakala lapan lagi ditahan SPRM.


"Mereka ditahan ketika operasi pemerdagangan manusia Ops Pintas dari Mac lalu hingga sekarang," katanya turut memberitahu 43 penyeludup juga ditahan sepanjang tempoh berkenaan.



sumber dari

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

GMBM 1ST GIVEAWAY 2015

http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html



Assalamualaikum !! Alhamdulillah,sempena Hari Ibu 2015,buat julung-julung kalinya kami berjaya melancarkan satu segmen yang di taja sepenuhnya oleh sebahagian ahli Grup Mama Bloggers Malaysia [GMBM]. Segmen ini di adakan adalah untuk memanjangkan ukhuwah sesama blogger yang menyertai segmen ini. Hadiah yang di tawarkan dalam segmen ini juga sangat menarik dan berbaloi untuk di menangi. Masa pelancaran segmen selama sebulan memberi lebih peluang penyertaan dan memenuhi syarat bagi para peserta.

Tarikh Segmen : 10 Mei - 7 Jun 2015

Syarat-syarat untuk menyertai segmen ini adalah:-

  1. Blogger Malaysia.
  2. Buat entri yang bertajuk GMBM 1st GIVEAWAY 2015.
  3. Pilihan entri samada copy dan paste sahaja entri yang di sediakan atau buat entri sendiri mengikut kreativiti anda.
  4. Mengikuti semua syarat yang di tetapkan oleh penganjur dan penaja.
  5. Semua penaja boleh menyertai segmen ini. 
  6. Lengkapkan syarat di bawah:-
  • Follow Belog


  • Follow Instagram 

@Yong | @Sofu


  • Follow Google +



  • Like Fanpages 




  • Follow FaceBook

Norihan Yusuf


♪ ♩♫ Selamat bersegmen dan semoga bertuah !! ♪ ♩♫

 
Segmen GMBM 1st GIVEAWAY 2015 di taja dan di perhebatkan oleh:-
Kathy, Maria, YY, Yong, Myja, Sofu, Ida, Ann, Mieja, Sue, Fuza, Mamaniza, Hana, Aida, Mar, Khaty, Ayumie, Mila, Zana, Sally, Fiza, Fara.

Klik Banner GA Untuk Join

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

GIVEAWAY BIRTHDAY WE ALLS

Klik banner untuk join
tamat pada 30 September 2015

Tarikh lahir 1 Jun 1984

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mother's Day Giveaway By Blog XDramaQueen


Klik banner untuk join
Tamat pada 30 Mei 2015



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi

KLIK BANNER UNTUK JOIN
TAMAT PADA 31/05/2015

Tag

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEGMEN MENJELANG RAMADHAN 2015


1) Hadiah Pertama - Preloved : RM 35 X 10 Pemenang
2) Hadiah Kedua - Selendang Dilara : RM 25 X 20 Pemenang

Mula : 07 MEI 2015  

TAMAT : 07 JUN 2015

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA


Hadiah-hadiah yang menarik..jom ramai-ramai kita join…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Saya Nak Menang Baju T-Shirt Rekaan Instashop Kloseteers Apparels"


Tarikh tutup penyertaan adalah pada 1 Mei 2015 =)

Para pemenang yang bertuah seramai 3 orang akan dapat baju dengan design mereka sendiri atau design yang akan dilukis oleh Tea Oh Beng sendiri customizedly untuk anda sahaja. Awesome kan? 

Para pemenang akan dipilih secara random. Sebarang tambahan hadiah dari Tea Oh Beng akan diumumkan kelak (bergantung kepada sambutan penyertaan)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015"

klik banner kalau nak join ya

Letak link sponsor dalam entry

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

'Giveaway 2015 Jubah, dress , leggings oleh Norzi Beautilicious House


Tag:



Tarikh Giveaway:
Tarikh mula   : 22hb March 2015
Tarikh tutup   :12 hb April 2015 (11.59mlm)
Keputusan    :15hb April 2015
Pengeposan  :17hb April 2015


Pemenang :
1) Senarai pemenang dipilih berdasarkan random.org
2) Hadiah semua pemenang akan dinyatakan. Jubah / dress/ legging boleh berubah bergantung kepada size , warna.
  •    3 x jubah / abaya
  •    3 x peplum dress
  •    5 x legging
3) Pengeposan pada 17hb April 2015 setelah mendapat maklumat penghantaran daripada pemenang.

4) Hadiah tidak boleh di tukar dengan wang ringgit .

Dengan join giveaway , ini juga merupakan platform untuk kita berkenalan antara satu sama lain dan ini akan merapatkan silaturrahim walaupun hanya di dunia maya :). 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"RedBellas - Segmen Keep Calm & Follow Me"


klik banner untuk join

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEGMEN WWW.SITISHARINI.COM

CLICK BANNER TO JOIN!


Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MOMMY LIZZ`S BIRTHDAY GIVEAWAY


klik banner untuk join....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

FIRST GIVEAWAY BY MAMA3FARHANAH

KLIK BANNER UNTUK JOIN...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih

As-Salam
[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...