RSS

Khasiat Daun Belalai Gajah

Assalammualaikum 

Sebelum ni saya tak pernah tahu pun kewujudan Pokok Belalai Gajah. Nama pun pelik. Tak tau lah macam mana boleh di panggil belalai gajah. Dari segi rupa memang tak macam belalai gajah. Macam mana saya tau mengenai pokok ni, ni yang saya nak cerita. Masa saya kat kampung, mak ada cakap mengenai belalai gajah. Masa tuh saya fikir, pokok pe plak tuh..Macam tak pernah dengar pun. Memang tak pernah dengar pun. Mak saya ni memang suke menanam. Tambah2 pokok yang boleh di buat ubat. Lagi lah dia suka. Lagi satu mak saya ni suka sangat makan ulam2 dan pucuk-pucuk rebus. Mungkin sebab tu mak saya masih kuat walaupun umur dah 72 tahun.

Ok berbalik pada cerita Pokok Belalai Gajah ni, mak suruh saya bawa balik dan tanam kat umah. Mak bagi tahu pokok ni senang tumbuh. Memang pun, saya pacak je atas tanah, sihat je pokoknye. Dah boleh di makan pun daun nye buat ulam. Sedap tak pahit. 

Gambar Pokok Belalai Gajah


Jom kita tengok khasiat Daun Belalai Gajah ni

Khasiat DAUN BELALAI GAJAH atau SABAH SNAKE GRASS boleh mengubati penyakit Kanser seperti Uterus Cancer, Prostate Cancer, Breast Cancer, Lang Cancer, Leukemia Patiens, Dialysis Patiens, High Blood, High Uric Acid, Diabetes dan banyak lagi. 

Pengakuan pesakit2 selepas pengambilan jus daun belalai gajah 

  •       Pesakit mengidap Uterus Cancer - Ketumbuhan sebesar 6cm dan    harus dibedah. Selepas pengambilan jus daun belalai gajah, ketumbuhan surut 3.4cm. Doktor kata tidak perlu di bedah dan sambung meminum jus tersebut dan ketumbuhan akan hilang.

  •      Pesakit Lang Cancer tahap 3 - Telah membuat chemotherapy sebanyak 6 kali. Ketumbuhan sebelum pengambilan jus daun belalai gajah sebesar 26mm, 44mm, 76mm. Tetapi selepas pengambilan jus tersebut ketumbuhan mengecil 20mm, 27mm, 67mm.

Cara2 kegunaan daun belalai gajah @ Sabah snake grass mengikut stage penyakit :

  •         Stage 1 : 30 daun setiap hari
  •         Stage 2 : 50 daun setiap hari
  •         Stage 3 : 100 daun setiap hari
  •         Stage 4 : 150 – 200 daun setiap hari 

*Jika pesakit sudah beransur sembur, kurangkan penggunaan daun tersebut

Cara2 membuat jus daun belalai gajah @ sabah snake grass
  •       masukkan setengah @ satu cawan air dalam blender
  •       masukkan 2 @ 3 ice cube jika suka
  •       tambah setengah biji @ 1/4 jus lemon
  •       masuk daun belalai gajah yang sudah dibersihkan mengikut stage    seperti diatas. Elak basuh dgn air paip
  •       masukkan sebiji apple hijau yang sudah dibuang kulit dan biji dan di potong 8
  •       blend halus dan terus diminum. Jangan dibiarkan lebih dari 5 minit kerana khasiatnya akan hilang
  •       jika badan terasa sejuk campurkan sedikit hirisan halia
  •       paling cepat berkesan jika diminum jam 4 pagi 

Semasa minum jus belalai gajah ini haruslah sedikit berpantang dengan makanan2 ini seperti gula atau makanan yang ada gula, madu, ikan kembung, 7 angled fish, ray fish, daging ayam, daging itik, keladi, beras pulut, butter atau planta, durian, sarang burung, ginseng atau mana2 herba2 lain. Cuba berpantang sementara untuk melihat hasil dari daun belalai gajah.

Saya ambil dari link http://kongsibersamanora.blogspot.com/2011/04/daun-belalai-gajah-atau-sabah-snake.html.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

wady berkata...

Salam
Info yang baik dan menarik
Mentua saya ada menghidapi cancer paru paru tahap 4 dan dicadangkan kepadanya utk mengambil daun belalai gajah ini namun, dimana saya boleh dapatkan benih pokok ini?

jika ada sumber yang mudah, minta tolong salurkan maklumat kepada
ruwaidy@yahoo.com
terima kasih

Nur haura afeeya berkata...

Muhammad Iman Nashriq, berumur 2tahun mengidap penyakit lelah atau asma sejak berumur 5bulan. Adik ni berulang alik ke hospital sejak umur 5bulan sebanyak 3minggu sekali untuk buat rawatan sehinggalah dia berumur 2tahun. Tapi tetap tak nampak apa2 perubahan makin sembuh ke atau makin baik,tetap sama saja. Ibu cuba memberi rawatan tradisional lain tapi tak ada juga perubahan, keadaan anaknya masih sama. Beliau bersyukur sangat apabila bertemu jus ni daripada seorang kawan, Iman tak perlu lagi dah pergi hospital buat rawatan. Batuk2 biasa ada tapi yang ketaranya Iman dah tak ada semput-semput dan sesak nafas macam dulu lagi. Kalau dulu 3kali sebulan kena pergi sedut gas, sekarang tak perlu lagi. Alhamdulillah.
..........................................................................
Dan ramai lg psakit2 yg gunakan produk ni sembuh dari masalah lutut kronik,kanser dan lain2 yg guna produk jutawan herbs ni. Ini kenyataan bkn rekaan untuk melariskan produk semata2. Benda elok harus dikongsi agar sama2 dapat manfaat,okay.

Nanti boleh hubungi En. Mohd Zuhairi dn pm sendiri testimoni2 td tu yer..๐Ÿ˜‰

9)Jadi saya mintak pd sape2 yg ada sakit kanser x kisah lah kanser apa pon...Call atau terus wasap Pengasasnya sendiri okay๐Ÿ‘‡๐Ÿป
En. Mohd Zuhairi - 017468 7570


๐Ÿ’Yg penting ubat nya MAMPU DIBELI dan mujarab..mudah mudahan aaminn..๐Ÿคฒ๐Ÿผ


Call order wasap@call- En mohd zuhairi- 0174687570

๐Ÿ˜kalau wasap lambat balas(biasa nya sebab ramai yg wasap dia.)
Tp nanti dia akn blas jugak yer..
#sharepadayangmemerlukan
#sharing is caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...